Energetische behandelingen

Energetische behandelingen

Energetische Behandelingen:

 Reiki kristal
 Reiki afstand behandeling
 Shambhala behandeling (Krachtigere energie dan de Reiki energie)
 Voet chakra massage
 Oorkaars behandeling
 Klankschaal healing
 Sabaaydi massage/Kruidenstempel massage

Reiki Behandeling:

Reiki

De betekenis van Reiki in het kort:

Het Japanse woord Reiki betekent universele levensenergie.
Reiki behoort tot de oudste geneeswijzen die de mensheid kent.
Geschiedenis van het Usui Shiki Ryoho Systeem van Reiki

Reiki is een natuurlijke geneeswijze die is herontdekt, rond 1920. (waarschijnlijk zijn de symbolen al zeer oud).
De methode kwam oorspronkelijk tot ontwikkeling in Tibet en werd in de 19 eeuw herontdekt door de Japanse monnik dr. Mikao Usui.
Dr. Mikao Usui is in Japan geboren en is de “herontdekker” van Reiki, hij leefde van 1864 tot 1926 Dr.Mikao Usui een Japanse hoogleraar, was in de vorige eeuw op zoek naar de manier waarop Christus en Boeddha tot genezing van ziekten kwamen d.m.v. handoplegging.
Jarenlang onderzoek leverde hem niets op en zelfs in het bestuderen van de in het Sanskriet geschreven boeddhistische geschriften vond hij slechts een enkele aanwijzing.
Uiteindelijk ging hij op aanraden van de abt van een Zen-klooster mediteren op een heilige berg in Japan. Aan het einde van 21 dagen mediteren ontving hij in een visioen
een aantal eeuwenoude symbolen, die de sleutel vormen tot het genezen met universele levensenergie.
Deze symbolen zijn in een ononderbroken traditie doorgegeven van meester op leerling.
De opvolger van Dr. Usui, Chujiro Hayashi, stichtte onder andere Reiki-klinieken en wijdde de eerste vrouwelijke master in: Hawayo Takata, die later Reiki introduceerde in de Verenigde Staten.
De kleindochter van Takata, Phyllis Lei Furomoto, is de huidige Grandmaster,
Inger Droog is de Canadees-Nederlandse Reiki-master die Reiki naar Nederland bracht.

Wat is Reiki:
Reiki is een natuurlijke en eenvoudige geneeswijze die ons in staat stelt meer levensenergie op te nemen.
De Reiki-methode door middel van handoplegging geeft een nieuw impuls aan onze levenskracht en brengt de energiestromen in ons lichaam weer in balans.
Ook blokkades die zich in de loop van de jaren in het lichaam hebben vastgezet en de energiestroom in het lichaam in de weg stonden, zodat hierdoor aan
je eigen herstel wordt gewerkt.

Voor wie is Reiki?
Reiki is voor iedereen die ervoor openstaat, Reiki geeft energie en heling bij vermoeidheid, ziekte en fysieke klachten, je hebt ook baat bij Reiki als je niet ziek bent het helpt lichaam en geest in balans te komen en een beter inzicht in situatie’s te krijgen!

Reiki herstelt op een natuurlijke manier de energiedoorstroming in het lichaam.
Deze natuurlijk helende energie stroomt in een krachtige en geconcentreerde vorm door de handen van de Reiki gever.
Het opleggen van de handen is de manier om de energie door te geven aan het lichaam van de ontvanger.
Blokkades die het doorstromen in de weg stonden worden opgeheven.
De Reiki gever geeft dus de universele levensenergie door wat betekent dat de gever zelf geen energie van zichzelf geeft.
Je zelf genezend vermogen krijgt een enorm impuls.
Want welk probleem een mens ook heeft, we weten allemaal dat diep van binnen het antwoord bij onszelf ligt en daarbij kan Reiki een enorme hulp zijn.
Reiki werkt zowel op het fysieke als op het mentale aspect door, zodat lichaam en geest, de mens in zijn geheel een impuls krijgen om sneller in balans kunnen komen
Reiki is er voor iedereen en werkt gewoon door kleding, gips e.d. heen.
Wel zeg ik erbij dat we geen arts zijn en geen garantie geven op genezing.

De effecten van Reiki:

 Kan verlichting geven bij pijn:
 Bevordert zelfvertrouwen:
 Ontspant en vermindert stress:
 Voert afvalstoffen af:
 Verbetert intuïtie:
 Kan zowel de symptomen als de klachten positief beïnvloeden:
 Heft blokkades op en kan onderdrukte gevoelens vrij laten komen:
 Bevordert het natuurlijke zelfgenezingsproces:
 Brengt de energie in het lichaam in evenwicht:
 Versterkt de levenskrachtenergie:
 Geeft zelfkennis:

reiki teken

Kristal Behandeling:

Wat is kristal Behandeling:

Bij kristal-behandelingen wordt er gewerkt met diverse kristallen en universele levens-energie.
Deze kristallen worden aan de rand van het aura gelegd, men ligt daardoor in een beschermende energiecocon.
Binnen deze cocon van energie wordt met Reiki-energie gewerkt en bijpassende stenen gelegd op de chakra.
De stenen ondersteunen ieder op eigenwijze de kristal behandeling en brengen zo lichaam en geest weer met elkaar in verbinding en in balans.

Over het algemeen werkt een behandeling erg ontspannend en heeft een nawerking van 2 a 3 dagen wat kan leiden tot bepaalde inzichten.

Vital feet bowl massage

Shambhala Multidimensional Healing

Shambhala Multidimensional Healing is, net als bijvoorbeeld Reiki, een healingsysteem. Hiermee leer je onder andere helende energie naar jezelf of naar anderen te sturen. Liefde en vrijheid zijn de uitgangspunten van Shambhala. Liefde voor jezelf en een aangeboren besef van verbondenheid met de gehele schepping. Vrijheid van alles wat in de weg staat van dat besef. Vrijheid om te weten wie je bent en ook om in jouw leven kracht, eenheid en meesterschap in te stappen.

Het doel van Shambhala MDH

Shambhala is in er in de eerste plaats voor jezelf en voor je eigen ontwikkeling en bewustzijnsgroei. Hierbij kunnen allerlei aspecten aan de orde komen, zoals het loskomen van oude patronen, overtuigingen of angsten en het ontdekken en ontwikkelen van je eigen licht en kracht. Daarnaast kun je met Shambhala-energie jezelf en anderen healen, energie geven.
Door je te verbinden met de energie van Shambhala vindt er een verruiming van je bewustzijn plaats, waardoor je meer in balans en in je eigen kracht komt te staan. Ieder bewandelt hierin zijn eigen pad en hoe meer je je eigen pad bewandelt, hoe meer je je herinnert wie je werkelijk bent. Dit is het proces van heel-wording (healing).

Shambhala baseert zich op het originele Reikisysteem en voegt er iets aan toe. Net als bij Reiki, is het kosmische liefdevolle energie, die je helpt jezelf en anderen te helen. Een Shambhala-behandeling duurt meestal korter dan een Reiki-behandeling, omdat de energie van een hogere frequentie is. Jezelf helen en dus jezelf en anderen behandelen is één van de mogelijkheden die je verkrijgt door Shambhala te leren. Het hoofddoel van een inwijding in Shambhala is echter je in contact te brengen met jezelf en met hogere energieën die je verrijken en je spirituele groei stimuleren. Door Shambhala te leren maak je het mogelijk dat meer helende energie op aarde komt.

Behandelingen met Shambhala

Het werken met Shambhala is werken met licht en liefde. Tijdens een behandeling wordt op energieniveau gewerkt. Deze energie bevindt zich overal om ons heen, en ook wij zijn er uit opgebouwd. Wanneer er in ons lichaam een blokkade bevindt, kan zich dat uiten in lichamelijke, emotionele of energetische klachten.

Door de harmoniserende werking van Shambhala ontstaat rust in het lichaam, zowel op fysiek, emotioneel als spiritueel niveau en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam geactiveerd/ geoptimaliseerd. Hierdoor ontstaat tijd, ruimte en energie voor nieuwe inzichten en mogelijkheden om veel dingen in je leven in eigen hand te nemen. Een behandeling kan zorgen voor meer balans en levensvreugde. Klachten op fysiek, emotioneel en energetisch niveau, zoals angsten of pijnklachten, kunnen sterk verminderen of soms zelfs oplossen.

Ayurvedische Vital Feet Bowl Massage:

Vital Feet Bowl massage is een Ayurvedische voet massage welke je ontspanning en nieuw energie geeft.

Deze Vital Feet bowl massage wordt gegeven met een schaaltje wat is gemaakt van kaash een bijzondere samenstelling van koper en tin, samen met de Ghee geeft dit een zeer ontspannend effect .

Met dit schaaltje en Ghee (kruidenpasta) worden de voeten gemasseerd, dit is bijzonder rustgevend en energetiserend.
In de Ghee zitten diverse reinigende en ontspannende kruiden verwerkt, waardoor het lichaam gaat ontgiften. het is dan ook aan te raden om goed water te drinken na de behandeling zodat je lichaam alle afval stoffen goed kan afvoeren!
De Vital Feet Bowl is vitaliserend en werkt beschermend tegen veroudering, het bevordert de bloed circulatie en een goede werking van de ogen.

De Ayuedische Vital Feet Bowl massage en de werking van deze behandeling zijn onder deel van Ayurveda de traditionele Indiase gezondheidsleer.

20150929_113740

Voet Chakra massage:

De voetchakra massage is een massage die de chakra’s op het lichaam en de chakra’s onder de voeten met elkaar in balans brengt en heeft een zeer ontspannend effect op het lichaam en geest.
De behandeling wordt gegeven met verwarmde olie en half edelstenen ook de chakra pads worden verwarmt alles chakra’s goed met elkaar in verbinding worden gezet, met de verwarmde olie en stenen word er een zachte massage gegeven waarbij je kunt weg dromen!

Deze massage werkt ontgiftend en breng lichaam en geest in balans.Belangrijk is om na een behandeling altijd goed water te drinken!
Ik krijg vaak de vraag is deze behandeling ook geschikt voor mensen met gevoelige voeten?
Jazeker deze behandeling kriebelt niet en is even eens een zeer laagdrempelige energetische behandeling.

Oorkaars Behandeling:

Ontspannen, ontladen en revitaliseren!
Biosun Oorkaarsen zijn voor 100 % uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. De kaarsen worden vervaardigd volgens het origineel recept van de Hopi – indianen met o.m. honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi en kamille. Natuurzuivere katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuivere bijenwas, vermengd met verpulverde kruiden.
Dit nieuwe verbeterde model heeft een verbeterd en langer filter dat lager zit en tot de onderkant doorloopt. De kaars zelf is een fractie langer waardoor er in combinatie met de nieuwe plaats van het filter een 1/2 cm extra nuttige kaarslengte is ontstaan.

Wanneer gebruikt u oorkaarsen?
Doofheid, gehoorzwakte.
Bij alle pijnen van het oor.
Activering van stofwisselings-en lymfefuncties in het hoofd
Bij oorontsteking, of prop in het oor.
Bij ontsteking van neus en bijholten
Neusverkoudheid
Voorhoofdsholteontsteking
Bij oorsuizingen
Migraine
Stress

Niet gebruiken als u last hebt van een oorontsteking.

ColorTouch-1470604198695[1]

Sabaaydi massage/Kruidenstempel massage

Sabaaydi massage

Bij de Sabaaydi massage wordt het lichaam gestempeld met warme kruidenstempels en wordt vervolgens gemasseerd met warme olie.

Het is een Oosterse en een Westerse massage in één! De werking van de kruiden gaat diep en werkt een aantal dagen door.

De Sabaaydi massage De massage bestaat uit een aantal handelingen. Allereerst worden rug en schouderpartij met warme Thaise kruidenbuidels gemasseerd.

De Thaise kruidenmix bevat o.a. Borneol & Camphor, Citroengras, het blad en de vrucht van de Kaffier, Tumeric en Kaffir limoen hebben een reinigend, verwarmend en kalmerend effect.

Daarop volgt een ontspannende oliemassage van de rug. De laatste restjes spanning vloeien weg bij de hoofdmassage. De behandeling wordt afgesloten met een oliemassage van de voeten. De totale massage duurt een uur en kan naar behoefte worden aangepast.

Uitwerking Brengt verlichting bij spierpijn, allerlei vormen van reuma, fibromyalgie, jicht en spierdystrofie. Het bevordert het afvoeren van afvalstoffen bij verzuring van het lichaam, bij afvallen, vasthouden van vocht, oedeem.
Het heeft een reinigend effect op de organen en werkt aderwand verstevigend.
Preventief voor een gezond lichaam. Door middel van deze Sabaaydi massage komen onderliggende blokkades vrij en gaat de energie weer stromen.