Responsive Menu
Add more content here...

Buik- en orgaan fascia massage

Fascia techniek

Nieuw bij Praktijk Mi Tierra buik- en orgaan fascia massage. Hierbij wordt verkleefd fascia weefsel losgemaakt.

Door verkleving kunnen blokkades ontstaan in het totale lichaam. Deze behandeling geeft vermindering van klachten of laat deze zelfs verdwijnen!

 

Wat is fascia?

Fascia is een bindweefsel dat om al onze spieren, botten, organen en gewrichten heen geweven is. Het zorgt er op die manier voor dat al deze onderdelen van het lichaam met elkaar verbonden zijn. Je kunt het je nog het beste voorstellen door te denken aan een structuur van een dik spinnenweb dat al deze onderdelen van het lichaam omvat. De fascia geven je lichaam steun en zorgen ervoor dat structuren binnen je lichaam soepel langs elkaar heen kunnen bewegen.

De samenhang die fascia binnen het lichaam creëren, kan verstoord raken door bijvoorbeeld een blessure, een operatie of een bestraling. Hierdoor kunnen fascia verkleefd raken. Verder kunnen fascia reageren op onze psychische gesteldheid. Als we continu veel stress ondervinden, kan deze stress als gevolg hebben dat de fascia te gespannen zijn. Een fasciaverkleving of een te hoge mate van gespannenheid van de fascia leidt vaak tot pijnklachten.

    Linker foto is na een behandeling, de rechter foto is na twee behandelingen van het fascia weefsel. Er is duidelijk afname van vocht in het fascia weefsel zien waardoor het weefsel zich herstelt!

    Wat zijn fascia release technieken?

    Er worden verschillende bindweefsellagen in beweging gebracht. De techniek wordt gekenmerkt door beide handen in contact te brengen met de huid om een driedimensionale fasciale beweging met lichte druk en rek van het bindweefsel uit te voeren om op deze wijze de fascia te beïnvloeden.